16 Nisan 2021 Cuma

Neden Psikolojik Sağlamlık? (Ayşe Ceydanın kaleminden- Karatay Konya Aihl)Why Psychological Resilience?

Psikolojik sağlamlığa sahip olmayan bir bireyin olaylara bakış açısı , tepkisi ve altından kalkabilme kapasitesi ; psikolojik sağlamlığa sahip bir bireye nazaran daha azdır...


Hayattaki bir çok alanda karşımıza çıkacak sorunlarla başedebilmek için psikolojik sağlamlığımızı arttırmalıyız çünkü sorunlara karşı kullanabileceğimiz bir kalkana ihtiyacımız vardır. 


Bu kalkan bilgilerle yoğrulsa da herkes için özeldir. Kendimizi geliştirmek ve güçlendirmek için okumalı, araştırmalı, bize iyi gelen insanları bilmeliyiz. Kendimizi iyi tanımalıyız. Güçlü yanlarımız ve zayıf yanlarımızı bilmeliyiz. Çünkü kendine yeten bireyler olmazsak sorunlarımızı çözmek için hep başkalarını bekleyeceğiz.


Bu proje ile buna dair bir farkındalık kazanma imkanı bulduk...



Perspective, reaction and coping capacity of an individual who is not psychologically resilient; less than a psychologically resilient individual ...



In order to cope with the problems that will arise in many areas of life, we must increase our psychological strength because we need a shield that we can use against problems.



Although this shield is kneaded with information, it is special for everyone. In order to improve and strengthen ourselves, we must read, research, and know the people who are good for us. We must know ourselves well. We must know our strengths and weaknesses. Because if we are not self-sufficient individuals, we will always wait for others to solve our problems.



With this project, we had the opportunity to gain awareness about this ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

May 9 Happy e Twinning Day:) Bozüyük Fen Lisesi