16 Şubat 2021 Salı

ELİF EYLÜL G.MAKALE/BODRUM ANADOLU LİSESİ (Emine TAYHAN SAVAŞCI)

 

          Psikolojik Sağlamlık

  Bence bir bireyin psikolojik sağlamlığının yüksek olması çok önemlidir. Çünkü yaşadığımız süre boyunca birden fazla zorluklarla mücadele etmemiz ve engelleri aşmamız gerekebilir.

     Psikolojik sağlamlığı yüksek olan bireyler her zorluğa karşı dimdik durarak sonuna kadar mücadele eden kişilerdir. Bu onları güçlü kılar ve hemen her engel ya da zorluklarda yıkılmazlar. Sorunlar karşısında yıkılmayan bireyler olaylara daha çözüm odaklı yani iyimser bakarak her sorunun üstesinden gelebilirler.

     Bu nedenle psikolojik sağlamlığın önemi bence çok fazladır. Eğer bir bireyde dimdik durabilme kabiliyeti varsa sorunlar çok kolay çözülür.

                                                                                             Elif Eylül G.

 




  Psychological Resilience

     I think it is very important for an individual to have high psychological resilience. Because we may have to deal with multiple challenges and overcome obstacles during our lifetime.

     Individuals with high psychological resilience are those who stand firmly against all difficulties and struggle to the end. This makes them strong and they won't break down in just about any obstacle or difficulty. Individuals who are not destroyed in the face of problems can overcome every problem by looking more solution-oriented, that is, optimistic.

       Therefore, I think psychological resilience is very important. Problems are solved very easily if an individual has the ability to stand upright.

                                                                                                  Elif Eylül G.





2 yorum:

May 9 Happy e Twinning Day:) Bozüyük Fen Lisesi